הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
500 גרם קמח מצה
4 ביצים
4 כפות שומן אווז מומס (ניתן למצוא במקפיא בכל "סופר")
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק
4-5 כוסות מים
למילוי:
500 גרם כבדי עוף טריים, מנוקים משומן וגידים
3 פרוסות חזה אווז חתוך לקוביות
5 כפות שומן אווז מומס
2 בצלים קצוצים דק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1.מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק החומרים, מוסיפים את המים בהדרגה, לשים
ומערבבים עד שמתקבלת תערובת נוחה לעבודה. מכסים ומקררים כחצי שעה.
מכינים את המילוי:
1.ממיסים שומן האווז במחבת רחבה וכשהוא חם מטגנים בו את הכבדים, ממליחים
ומפלפלים ומטגנים אותם עד שהם משחימים מכל הצדדים, אך מעט ורודים
בתוכם. מוציאים ומקררים. קוצצים את הכבדים לקוביות קטנות.
2.באותה מחבת מטגנים את הבצל וחזה האווז המעושן כחמש דקות, עד שהם
מזהיבים קלות. מערבבים בקערה את הכבדים המקוצצים ואת הבצל וחזה האווז.
3.צרים מתערובת הבצק המקוררת כדורים. עושים בכל אחד גומה רחבה וממלאים
בתערובת הכבד וחזה האווז. סוגרים לכדור ומהדקים.
מבשלים את הקניידלך הממולאים בסיר עם הרבה מים וכף של מלח כשש-שבע דקות, עד שהם צפים. מוציאים ומסננים.
מגישים עם מרק עוף צח.
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון