הוראות הכנה
מרכיבים
למרנג:
5 חלבונים
150 גר' סוכר
100 ג' אגוזי לזו טחונים דק
4 כפות קקאו
לקרם שוקולד
2 מיכלים של שמנת מתוקה
500 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
2 כפיות תמצית וניל.
אופן ההכנה
1.מבשלים את חומרי הקרם עד שהשוקולד נמס לגמרי מקררים כמה שעות במקרר.
2.להכנת המרנג: שמים את החלבונים והסוכר בקערת המיקסר. שמים על סיר עם
אדים ומחממים עד שהחלבונים נעשים חמימים מעט. מחברים את הקערה למיקסר
ומקציפים עד שמתקבל קצף יפהפה ומבריק. מערבבים אליו את האגוזים והקקאו
לתערובת אחידה.
3.משרטטים על נייר אפייה שלושה מלבנים ארוכים וצרים של 12 על 35 ס"מ
זולפים עליהם את המרנג.
4.אופים בתנור שחומם מראש לחום של 120 מעלות למשך 3-4 שעות עד שהמרנג
קשיח.
5.זולפים את הקרם על מלבן אחד, מפזרים עליו מעט אגוזי ברס. מכסים במלבן
שני. זולפים עוד קרם על מלבן השני, מפזרים מעט אגוזים ומכסים במלבן המרנג
האחרון
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון