הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית מים
1 כפית שמן
1/4 כפית מיץ לימון
קמצוץ מלח
כלי עבודה:
פינגן לקפה
מזלג לזילוף הכרמל ליצירת שערות
מסננת נירוסטה ביתית
נייר פרגמנט ליצירת דמויות
אופן ההכנה
1.בפניגן או מחבת מניחים את הסוכר ושאר החומרים על להבה בינונית
2.כאשר המסה מתחילה להזהיב צריך לערבב כדי שהסוכר לא יהפוך להיות גושי
(זהירות ממססת הקרמל היא מזהיבה בחם של 190 מעלות) מבשלים עד שכל
המסה מזהיבה עמוקות (באם יש פלטת שבת או טוסטר כדאי לחמם מראש לחום
נמוך ולהעביר את הכלי לשמור על המסה במצב נוזלי)
3.לוקחים מזלג או כפית טובלים במסה ומזלפים מגבוה בזהירות על העוגה עוגיה
וכו' שיטה נוספת מזליפים את הסוכר על המסננת הקעורה בצידה הקמור
(חיצוני). או משמנים את השיש במטבח ומזלפים עליו מגבוהה שערות.
4.ליצירת דמויות גוזרים נייר פרגמנט בצורה הרצויה גוזרים את תוכנו ומשאירים
מסביב פס נייר משמשנים את השיש במטבח ועם כפית יוצקים את הדמות בחלל
הנייר מחכים דקה עד שיתקרר ומסירים עם סכין מהשיש.
מגיש:
מקור: נתי ברנס
שתף את המתכון