חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"תמצית הפסח" - מרק עוף עם קניידעלך לחג שני משאריות החג הראשון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פתרון נהדר לניצול השאריות מארוחת החג. ניתן בהחלט להוסיף גם שאריות בשר לקניידעלך למי שרוצה.
"תמצית הפסח" - מרק עוף עם קניידעלך לחג שני משאריות החג הראשון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פתרון נהדר לניצול השאריות מארוחת החג. ניתן בהחלט להוסיף גם שאריות בשר לקניידעלך למי שרוצה.
הוראות הכנה
מרכיבים
למרק: 1 כרישה קצוצה דק
3-4 עגבניות שרי חצויות
2 גזרים קלופים ופרוסים
1 תפוח אדמה מבושל וחתוך לקוביות
שאריות עלי הכרפס מהסדר קצוצים דק
שאריות גבעולי סלרי מארוחת החג פרוסים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1 עלה מרווה קצוץ
חצי פלפל חריף קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
2 כפות אבקת מרק עוף (או לחילופין ציר עוף מוכן)
חצי כוס נוזלי שרייה של פטריות שיטאקי מיובשות (אם השתמשתם במשהו כזה ושמרתם את הנוזלים - אין חובה)
שמן לטיגון
מים
לקניידעלך: 2 חלבונים
1 ביצה
רבע כוס שמן צמחי
600 גרם קמח מצה
שאריות כרפס מהסדר קצוצים דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1 בצל קצוץ מטוגן
חזרת שנותרה מהחג (הכוונה לסלט חזרת עם הסלק והחזרת המגוררת)
1-2 ביצים קשות שנותרו מברכות ערב החג מגוררות גס
1.5 כפיות מלח
1 כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית ראס אל חנות
חצי כפית אבקת קארי
אופן ההכנה
לקניידעלך: מערבבים היטב את כל חומרי הקניידעלך לקבלת תערובת אחידה. מכניסים למקרר ללילה. יום לאחר מכן יוצרים בעזרת ידיים רטובות כדורים מהתערובת ומבשלים במי מלח רותחים עד שהם צפים למעלה. מוציאים אותם מיד במצב זה לקערה נפרדת. מכניסים למקרר לצינון למשך כשעתיים.
למרק: מחממים מעט שמן בסיר רחב. מטגנים קלות את הכרישה, השום, גבעולי הסלרי והפלפל החריף עד שהכרישה מזהיבה מעט. מוסיפים את הגזר ומערבבים היטב. מוסיפים מים כדי שלושת רבעי גובה הסיר יחד עם אבקת המרק (או לחילופין אותה כמות ציר עוף וללא אבקת מרק). מוסיפים את נוזלי הפטריות (לא הכרחי אך נותן ארומה נהדרת) ועגבניות השרי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את תפוחי האדמה, הפטרוזיליה הקצוצה והמרווה ומערבבים היטב. מכסים ומבשלים כארבעים דקות.
מגישים את המרק עם כדורי הקניידעלך בפנים - שני כדורים לכל סועד לצלחת מרק.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון