הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים בינוניים
500 גרם בשר צוואר כבש קצוץ גס
40 גרם ליה חתוכה לקוביות קטנות
20 גרם צימוקים
20 גרם צלפים
1 כוס יין אדום משובח
1 בצל אדום קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כף טימין
200 גרם גבינת פטה מגוררת
מלח ופלפל
מעט שמן זית
אופן ההכנה
מניחים את החצילים בגריל בשלמותם עד להכנה מלאה (כעשרים דקות תוך הפיכה לכל הצדדים). במחבת גדולה מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והליה לטיגון עד לקבלת צבע זהוב כהה. מוסיפים את שאר הכבש והשום ומטגנים עד לסגירתו של הבשר. מוסיפים את היין האדום, מצמצמים ומוסיפים את הצלפים, הצימוקים, מלח ופלפל וכף טימין. מניחים בכלי הגשה עמיד לחום חצי חציל שנחתך לאורכו. ממליחים ומפלפלים מעט את תוכנו. מניחים על החציל כף גדושה של ראשו כבש ומעליו מגרדים גבינת פטה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך 5 דקות.
מגישים על מצע של רוטב יוגורט עם ריחן.
מגיש:
מקור: שף הנרי קוזמן פרץ ממסעדת פרדוקס
שתף את המתכון