הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם כתף כבש חתוך לקוביות
1 ק"ג בשר בקר (צוואר או שפונדרה)
3 בצלים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
½ שורש סלרי קצוץ דק
½ פקעת שומר קצוצה
7 שיני שום פרוסות
צרור טימין
10 עלי ריחן קצוצים
1 ליטר בירה כהה (טובורג/גינס)
1 כף קמח
3 כפות רסק עגבניות
½ כפית הל טחון
1 כפית קינמון
2 עלי דפנה
שמן זית
5 גרגרי פלפל אנגלי
מלח
צ'ילי גרוס
אופן ההכנה
מחממים סיר עם מעט שמן זית. מוסיפים את הגזר, השומר, הבצל והסלרי ומאדים ביחד שתיים עד שלוש דקות. מוסיפים שום וצרור טימין לשתי דקות נוספות. מכניסים את הבשר לסיר לסגירה למספר דקות. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב ויוצקים פנימה את הבירה. מוסיפים את שאר החומרים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה עד שעה וחצי. אם יש חוסר בנוזלים ניתן להוסיף מעט מים.
להגשה מסדרים בתחתיתה של צלחת עמוקה פירה או תפו"א ננסיים אפויים ויוצקים מעל מהתבשיל.
מגיש:
מקור: שף אבישי לוי ממסעדת פריים
שתף את המתכון