הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר סרטנים
60 גרם חמאה
2 כפות קמח לבן
2 ליטר ציר דגים צח
½ כפית פפריקה מתוקה
250 מ"ל שמנת מתוקה
80 מ"ל שרי יבש או ברנדי
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים לה את בשר הסרטנים. מטגנים כשתיים עד שלוש דקות. מוציאים את הבשר מהמחבת. מותירים את המשקעים שנותרו במחבת על אש קטנה. מוסיפים את הקמח ותוך כדי בחישה מוסיפים את ציר הדגים. מביאים לרתיחה ומורידים לאש נמוכה מאד. מוסיפים את הפפריקה, השרי והשמנת ונותנים לבעבע במשך כרבע שעה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מחזירים את הסרטנים לנוזל ומבשלים עוד כשלוש דקות ביחד. טוחנים את כל תכולת המחבת ומסננים.
להגשה מוזגים לצלחת עמוקה ומעטרים מעל בשמנת ופפריקה מתוקה.
מגיש:
מקור: שף דניאל ברנט ממסעדת אמה וקלרה
שתף את המתכון