הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם שרימפס טרי ונקי
מיץ משבעה תפוזים
1 כוכב אניס
2 גרגרי הל
1 כף חומץ בן יין אדום
½2 כפות סוכר
¼ כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
1 שאלוט קצוץ דק
קורט מלח ים
½ כפית פלפל שחור גרוס דק
6 תאנים
1 מקל ווניל
150 גרם חמאה
אופן ההכנה
מצמצמים את מיץ התפוזים עם החומץ, האניס, ההל וחצי כף סוכר על אש נמוכה עד לקבלת כמות של כחצי כוס נוזל. מורידים מהאש ומצננים. מעבירים לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון, המלח והפלפל ובטפטוף את השמן תוך ערבוב במטרפה עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את השאלוט. חוצים את התאנים. חוצים את מקל הווניל ומגרדים את הפולים. בוזקים על מחבת את יתרת הסוכר ומשאירים על אש נמוכה עד לקבלת קרמל. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה תוך ערבוב עד להמסת כל החמאה. מחזירים לאש, מוסיפים את פולי הווניל ואת התאנים. מערבבים כדקה ביחד ומסירים מהאש ומצננים.
חוצים את החסילונים לשניים לאורך, מערבבים עם הויניגרט ומגישים עם התאנים.
מגיש:
מקור: שף מנחם כץ ממסעדת ארטישוק
שתף את המתכון