הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפוחי אדמה בינוניים בקליפתם
1 בצל מטוגן
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל
2 פרוסות של גבינת סנט מור בעובי 1 ס"מ
2 ביצים
1 שמנת מתוקה מוקצפת
מוסקט טחון
אופן ההכנה
עוטפים כל תפוח אדמה בנייר אלומיניום, מניחים בתבנית שרופדה במלח גס.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כשעה וחצי.
מצננים את תפו"א ומוציאים מהנייר. חותכים את תפוח האדמה בשליש הרוחב, מוציאים את פנים התפוח, כך שתשאר מעטפת של ½ ס"מ -1 ס"מ.
את תוכן תפוח האדמה מועכים עד לקבלת מחית, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל המטוגן, מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט ומערבבים.
מוסיפים את הקצפת לפירה ומערבבים עד לקבלת מחית אוורירית.
ממלאים את תפוחי האדמה במחית, מניחים פרוסת גבינה ומעל את הביצה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ-10 דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון