הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס גרגרי קוסקוס
1 כוס מים רותחים
1 כוס אפונה טרייה או קפואה
1 עגבניה קצוצה ללא גרעינים
2 כפות נענע קצוצה גס
לרוטב:
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף חומץ בן יין לבן
6 כפות שמן זית
2 כפות נענע קצוצה גס
1/2 כפית מלח
קורט פלפל לבן (לא הכרחי)
אופן ההכנה
מפזרים את גרגרי הקוסקוס בקערה רחבה, ויוצקים עליהם את המים הרותחים. בוחשים פעם אחת במזלג, מכסים בצלחת ומניחים בצד 5 דקות.
אם משתמשים באפונה טרייה, מאדים את האפונים במים עד שהם מתרככים, אבל לא יותר מדי. את האפונה הקפואה מספיק להפשיר.
מערבבים שוב את הקוסקוס במזלג כדי לפורר את הגושים, ומוסיפים את הירקות והנענע. מערבבים את החומרים לרוטב ויוצקים על הסלט. מתקנים תיבול ומגישים, או מכסים בצלחת ושומרים במקרר. אם לא מגישים מיד, ייתכן שיהיה צורך להוסיף קצת שמן זית לפני ההגשה. אפשר להגיש בתוך סירות של עלי חסה קטנים או עלי אנדיב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון