חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט קוסקוס בלימון, נענע ושמן זית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט קוסקוס בלימון, נענע ושמן זית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס גרגרי קוסקוס
1 כוס מים רותחים
1 כוס אפונה טרייה או קפואה
1 עגבניה קצוצה ללא גרעינים
2 כפות נענע קצוצה גס
לרוטב:
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף חומץ בן יין לבן
6 כפות שמן זית
2 כפות נענע קצוצה גס
1/2 כפית מלח
קורט פלפל לבן (לא הכרחי)
אופן ההכנה
מפזרים את גרגרי הקוסקוס בקערה רחבה, ויוצקים עליהם את המים הרותחים. בוחשים פעם אחת במזלג, מכסים בצלחת ומניחים בצד 5 דקות.
אם משתמשים באפונה טרייה, מאדים את האפונים במים עד שהם מתרככים, אבל לא יותר מדי. את האפונה הקפואה מספיק להפשיר.
מערבבים שוב את הקוסקוס במזלג כדי לפורר את הגושים, ומוסיפים את הירקות והנענע. מערבבים את החומרים לרוטב ויוצקים על הסלט. מתקנים תיבול ומגישים, או מכסים בצלחת ושומרים במקרר. אם לא מגישים מיד, ייתכן שיהיה צורך להוסיף קצת שמן זית לפני ההגשה. אפשר להגיש בתוך סירות של עלי חסה קטנים או עלי אנדיב.
מגיש: anatov
מקור:
שתף את המתכון