מנה נפלאה שמתאימה, למשל, כמנה ראשונה בארוחת מנגל. להכנה, חשוב להקפיד על
נתחי סטייק עבים ועל גחלים חמות מאוד. התוצאה היא צריבה עזה מבחוץ ומרכז שנשאר נא,
נפרס ומוגש עם רטבים המזכירים בטעמם את אלו המוגשים עם דגים נאים בארוחת סושי יפנית
(את המרכיבים לרטבים אפשר להשיג ברשתות השיווק או בחנויות למוצרי המזרח הרחוק).
|
|
מנה נפלאה שמתאימה, למשל, כמנה ראשונה בארוחת מנגל. להכנה, חשוב להקפיד על
נתחי סטייק עבים ועל גחלים חמות מאוד. התוצאה היא צריבה עזה מבחוץ ומרכז שנשאר נא,
נפרס ומוגש עם רטבים המזכירים בטעמם את אלו המוגשים עם דגים נאים בארוחת סושי יפנית
(את המרכיבים לרטבים אפשר להשיג ברשתות השיווק או בחנויות למוצרי המזרח הרחוק).
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1/4 כפית פלפל לבן
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח גס
1/4 כפית פפריקה אדומה
1/4 כפית אבקת ג'ינג'ר טחון מיובש
אפשרות: 1/4 כפית תערובת חמשת התבלינים סינית (להשיג בחנויות תבלינים)
נתח אנטרקוט או סינטה בקר במשקל 400-450, מחולקים לנתח או שניים בעובי 3-4 ס"מ כ"א
להגשה:
1/2 כוס רוטב סויה
כ-1/2 כוס ג'ינגר מוחמץ (להשיג בצנצנות ברשתות השיווק)
אפשרות: 4 כפיות אבקת וואסבי (ה"חזרת" היפנית) מעורבבת עם מעט מים, לקבלת משחה
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את כל התבלינים. מורחים את נתחי הבקר בתערובת מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ-20 דקות.
מבעירים גריל פחמים.
כשהגחלים חמות מאוד, מניחים את הנתח או הנתחים על הרשת וצורבים 2 דקות מכל צד (ושימו לב: כאן מדובר על 4 צדדים, כי הנתח עבה במיוחד). מסירים מהגריל ומשהים בטמפרטורת החדר כ-2 דקות.
מניחים את הנתח או הנתחים על משטח עבודה, פורסים פרוסות דקות ומגישים, בדיוק כמו סושי, עם סויה, ג'ינגר מוחמץ ווסבי.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון