חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פאי פירות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פאי פירות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק: 450-500 גרם קמח לבן
125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 ביצה
3-4 עלי נענע קצוצים
4-5 עלי לואיזה קצוצים
2 כפות סוכר
קורט מלח
2-3 כפות מים קרים
למלית: 200 גרם סוכר
1 בננה פרוסה
מיץ מחצי לימון
מיץ מתפוז אחד
שני שליש כוס חלב
100 גרם קמח לבן
תוכן של שתי פסיפלורות
פילטים מתפוז אחד
4-5 תותים חתוכים לרבעים
תוכן של סברס אחד חתוך לקוביות
1 שסק חתוך לקוביות
3 ביצים
אופן ההכנה
לבצק: לשים ביחד את חומרי הבצק לקבלת בצק פריך. מרדדים את הבצק ומשטחים על תבנית פאי.
למלית: מחממים במחבת שליש מכמות הסוכר לקבלת מעין קרמל מקפיצים את הבננות בקרמל ולקראת סיות מוסיפים את מיץ הלימון. מסירים מהאש ומפזרים את הבננות המקורמלות על הבצק. מפזרים מעל הבצק גם את הפילטים של התפוז, התותים, השסק והסברס. בקערה נפרדת טורפים את הביצים (ידנית בלבד בעזרת מטרף!). מוסיפים את החלב ומיץ התפוזים וממשיכים לטרוף. מוסיפים את הפסיפלורה, יתרת הסוכר והקמח וממשיכים לטרוף לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית הפאי, מעל הפירות, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך כארבעים דקות.
ניתן להגיש חם או קר.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון