הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק: 450-500 גרם קמח לבן
125 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 ביצה
3-4 עלי נענע קצוצים
4-5 עלי לואיזה קצוצים
2 כפות סוכר
קורט מלח
2-3 כפות מים קרים
למלית: 200 גרם סוכר
1 בננה פרוסה
מיץ מחצי לימון
מיץ מתפוז אחד
שני שליש כוס חלב
100 גרם קמח לבן
תוכן של שתי פסיפלורות
פילטים מתפוז אחד
4-5 תותים חתוכים לרבעים
תוכן של סברס אחד חתוך לקוביות
1 שסק חתוך לקוביות
3 ביצים
אופן ההכנה
לבצק: לשים ביחד את חומרי הבצק לקבלת בצק פריך. מרדדים את הבצק ומשטחים על תבנית פאי.
למלית: מחממים במחבת שליש מכמות הסוכר לקבלת מעין קרמל מקפיצים את הבננות בקרמל ולקראת סיות מוסיפים את מיץ הלימון. מסירים מהאש ומפזרים את הבננות המקורמלות על הבצק. מפזרים מעל הבצק גם את הפילטים של התפוז, התותים, השסק והסברס. בקערה נפרדת טורפים את הביצים (ידנית בלבד בעזרת מטרף!). מוסיפים את החלב ומיץ התפוזים וממשיכים לטרוף. מוסיפים את הפסיפלורה, יתרת הסוכר והקמח וממשיכים לטרוף לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית הפאי, מעל הפירות, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך כארבעים דקות.
ניתן להגיש חם או קר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון