חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת שמנת ופירורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת שמנת ופירורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
1/5 ק"ג קמח תופח
200 גרם חמאה מרוככת
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי
למלית:
200 גם חמאה
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות סוכר
1 ביצה
4 שמנת חמוצה
2 כפות איסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
מערבלים במערבל חשמלי את כל החומרים הבצק עד שמתקבל בצק אחיד.
משמנים תבנית בקוטר 28 ומשטחים בה את כ 3/4 מכמות הבצק בתחתית ובדפנות התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ - 1/2 שעה ומצננים.
את הבצק שנותר מרפדים בתבנית אחרת ואופים גם כ 1/2 שעה או עד שישחים ומפוררים לפירורים ומניחים בצד.
להכנת המלית: במערבל החשמלי מערבלים את כל החומרים למעט השמנת החמוצה והאיסטנט לאחר קבלת בלילה אחידה מוסיפים בהדרגה את השמנת והחמוצה והאיסטנט עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את המלית על הבצק ומכניסים למקרק למשך 4 שעות אח"כ מפזרים הליה את פירורי הבצק.
לעיטור העוגה אפשר להוסיף מסביב לעוגה דובדנים מסוכרים ולזלוף סירופ שוקולד.
מגיש: סילבי
מקור: אישי
שתף את המתכון