הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק:
1/5 ק"ג קמח תופח
200 גרם חמאה מרוככת
3 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי
למלית:
200 גם חמאה
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות סוכר
1 ביצה
4 שמנת חמוצה
2 כפות איסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה
מערבלים במערבל חשמלי את כל החומרים הבצק עד שמתקבל בצק אחיד.
משמנים תבנית בקוטר 28 ומשטחים בה את כ 3/4 מכמות הבצק בתחתית ובדפנות התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני כ - 1/2 שעה ומצננים.
את הבצק שנותר מרפדים בתבנית אחרת ואופים גם כ 1/2 שעה או עד שישחים ומפוררים לפירורים ומניחים בצד.
להכנת המלית: במערבל החשמלי מערבלים את כל החומרים למעט השמנת החמוצה והאיסטנט לאחר קבלת בלילה אחידה מוסיפים בהדרגה את השמנת והחמוצה והאיסטנט עד לקבלת מרקם אחיד.
יוצקים את המלית על הבצק ומכניסים למקרק למשך 4 שעות אח"כ מפזרים הליה את פירורי הבצק.
לעיטור העוגה אפשר להוסיף מסביב לעוגה דובדנים מסוכרים ולזלוף סירופ שוקולד.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון