הוראות הכנה
מרכיבים
300 גרם פסטה אליקוידלי (גלילי פסטה קטנים) מבושלת לפי הוראות היצרן
100 גרם טבעות קלאמארי
100 גרם חסילונים ביבי מנוקים
50 גרם גבינה קשקבל חתוכה לרצועות להשחיל לפסטה
2 יחידות שמנת עמידה לבישול
1 בטטה בגודל בינוני קלופה חתוכה לקוביות קטנות 1X1 ס"מ
20 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
½ כוס יין לבן
2 שיני שום כתושות
15 חוטי זעפרן
¼ כפית אגוז מוסקט
3 כפות מים רתוחים
גבינת פומז'ן מגוררת
מלח, פלפל לטעמכם
אופן ההכנה
לחמם את שמן הזית והחמאה , להוסיף את הבטטה ולטגן עד השחמה,
להוסיף את היין הלבן ולצמצמם אותו.
להשרות את הזעפרן במים הרתוחים 10 דקות
לקחת שליש מכמות הפסטה ולהשחיל לכל אחד חסילון אחד
השליש השני להשחיל טבעת קלאמארי
ובשליש האחרון להשחיל את הגבינה
להוסיף את השמנת ולרכז , לתבל עם הזעפרן והמים ואגוז המוסקט, פלפל שחור גרוס טרי ומלח לפי הטעם,
להוסיף את הפסטה ולערבב יחדיוו.לבשל 10 דקות,
להגיש מיד עם שפע פתיתי פרמזן
בתאבון.
אלי גרשון...
מגיש:
מקור: אלי גרשון
שתף את המתכון