הוראות הכנה
מרכיבים
10יחידות מעיים נקיים לגמרי אחרי חיטוי עם לימון וחומץ
400 גרם בשר טחון
350 גרם אורז מסונן
1/2 חבילת שמיר
1/2 חבילת פטרוזיליה
1 בצל גדול
4 כפות שמן
1 קופסא רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה של פלפל שחור
מלח לפי הטעם.
1 כף אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
1.מערבבים את האורז עם הבשר, מוסיפים את השמיר, פטרוזיליה, כפית פפריקה ורסק
עגבניות אחד.
2.מערבבים היטב.מתחילים להכניס לתוך המעיים ולמלא אותם אחד אחד - לא יותר מדי מלא על
מנת לא לקרוע את המעיים עצמם.
3.מרתיחים בסיר גדול 4 כוסות מים + קצת מהפפריקה מלח וכף שמן.
4.כשהמים רותחים להוסיף אחד אחד את המעיים למים ל 5 דקות.
5.לשטוף אחד אחד את המעיים ולשפוך את המים מהסיר,.
6.בסיר נקי או מחבת עמוקה מטגנים כל מעיים ל2 או 3 דקות עד שמתייצב ומקבל השחמה
ומוציאים לצלחת .
7.מוסיפים לסיר 3.5 כוסות מים + 1 רסק עגבניות + כף פפריקה + 2 כפות שמן + מלח +
אבקת מרק עוף ומביאים לרתיחה
8.כשהמים רותחים להחזיר את כל המעיים לסיר ולהרתיח כ 10 דקות. מנמיכים את האש
וממשיכים לבשל כשעה
מגיש:
מקור: מסעדת זייתון קהיר
שתף את המתכון