הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק:
240 גר' חמאה
4 כפות אבקת סוכר
4 כפות מים
קורט מלח
כמה טיפות מיץ לימון
3 כוסות קמח
החומרים למלית הפרג:
300 גר' סוכר
360 מ"ל חלב
300 גר' פרג
2 חלמונים
קליפת לימון מגוררת
75 גר' צימוקים
5 כפות פירורי ביסקוויטים
אופן ההכנה
בצק:
לערבב הכל בפוד פרוססור עד שמתקבל כדור בצק.
לקרר כמה שעות.
לרדד שני שליש מהבצק לתבנית,להכניס למקפיא ל-10 דקות,לכסות בנייר אלומניום ולאפות כ-15 דקות ב 190 מעלות.
מילוי:
לבשל עד שרותח ומבעבע,ולקרר.
לשטח על הבצק את מלית הפרג .
לסדר מעל רצעות בצק שתי וערב או לרדד בעזרת מטריצה.
למרוח ביצה ולאפות ב-180 מעלות כ-35 דקות.
הערות שלי(שאנה):
הפאי מאוד טעים,טיפה כבד-אל תשכחו זה פאי ולא עוגה אורירית.
המלית מאוד מאוד טעימה,ומתאימה לפי דעתי גם למלית לאוזני המן.
מגיש:
מקור: קונדיטוריית בן עמי
שתף את המתכון