חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס טריקולד
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת מוס טריקולד
Votes: 1
דירוג: 5
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים:
בסיס בראוניז:
75 גרם שוקולד מריר
25 גרם מחמאה
2 ביצים מס´ 2
1/8 כוס סוכר
כף ליקר קואנטרו (תפוזים) או ברנדי או רום
מוס שוקולד לבן:
150 מ"ל שמנת מתוקה
200 גר שוקולד לבן קצוץ
6 גר ג'לטין
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת עם כף סוכר
ניתן להוסיף גרידת לימון או מעט גרנד מרינייר
מוס שוקולד חלב:
150 מ"ל שמנת מתוקה
170 גר שוקולד חלב קצוץ
5 גר ג'לטין
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת עם כף סוכר
ציפוי:
100 גר שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
מעט סירופ תירס(נותן ברק)-לא חובה
אופן ההכנה
הכנת הבסיס:
להפריד ביצים
להקציף חלבונים+סוכר לקצף יציב
להמיס במיקרו שוקולד+מחמאה
לקרר, להוסיף ליקר+חלמונים ולערבב
לקפל את תערובת השוקולד לתוך קצף החלבונים
לאפות כ 15 דקות בחום 180 מעלות,ולקרר לטמפרטורת החדר.
הכנת המוסים:
ממיסים את הג'לטין בתוך כוס עם מעט מים (שהמים יכסו את הג'לטין) -להכניס למיקרו ל 12 שניות , להוציא ולערבב עד לקבלת תערובת ג'לטין חלקה.
מרתיחים את השמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד הקצוץ ובוחשים היטב להמסה
מוסיפים את הג'לטין המומס, מערבבים ומצננים כל מוס בנפרד
מקפלים לתוך כל מוס את הקצפת
יוצקים את המוס החום על שכבת הבראוניז ומקפיאים לחצי שעה
יוצקים מעליו את המוס הלבן ומקפיאים עד להתייצבות(כשעה)
ציפוי:
מרתיחים את השמנת, יוצקים על השוקולד ומוסיפים מעט סירופ תירס(לא חובה)
מערבבים היטב לקבלת קרם חלק ויוצקים על העוגה הקפואה
שומרים את העוגה במקפיא ומפשירים במקרר שלוש שעות לפני ההגשה
הערות:
תבנית 26
בתיאבון!
מגיש: שאנה
מקור: חיים קונדיטור
שתף את המתכון