הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים:
בסיס בראוניז:
75 גרם שוקולד מריר
25 גרם מחמאה
2 ביצים מס´ 2
1/8 כוס סוכר
כף ליקר קואנטרו (תפוזים) או ברנדי או רום
מוס שוקולד לבן:
150 מ"ל שמנת מתוקה
200 גר שוקולד לבן קצוץ
6 גר ג'לטין
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת עם כף סוכר
ניתן להוסיף גרידת לימון או מעט גרנד מרינייר
מוס שוקולד חלב:
150 מ"ל שמנת מתוקה
170 גר שוקולד חלב קצוץ
5 גר ג'לטין
250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת עם כף סוכר
ציפוי:
100 גר שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
מעט סירופ תירס(נותן ברק)-לא חובה
אופן ההכנה
הכנת הבסיס:
להפריד ביצים
להקציף חלבונים+סוכר לקצף יציב
להמיס במיקרו שוקולד+מחמאה
לקרר, להוסיף ליקר+חלמונים ולערבב
לקפל את תערובת השוקולד לתוך קצף החלבונים
לאפות כ 15 דקות בחום 180 מעלות,ולקרר לטמפרטורת החדר.
הכנת המוסים:
ממיסים את הג'לטין בתוך כוס עם מעט מים (שהמים יכסו את הג'לטין) -להכניס למיקרו ל 12 שניות , להוציא ולערבב עד לקבלת תערובת ג'לטין חלקה.
מרתיחים את השמנת מתוקה, יוצקים על השוקולד הקצוץ ובוחשים היטב להמסה
מוסיפים את הג'לטין המומס, מערבבים ומצננים כל מוס בנפרד
מקפלים לתוך כל מוס את הקצפת
יוצקים את המוס החום על שכבת הבראוניז ומקפיאים לחצי שעה
יוצקים מעליו את המוס הלבן ומקפיאים עד להתייצבות(כשעה)
ציפוי:
מרתיחים את השמנת, יוצקים על השוקולד ומוסיפים מעט סירופ תירס(לא חובה)
מערבבים היטב לקבלת קרם חלק ויוצקים על העוגה הקפואה
שומרים את העוגה במקפיא ומפשירים במקרר שלוש שעות לפני ההגשה
הערות:
תבנית 26
בתיאבון!
מגיש:
מקור: חיים קונדיטור
שתף את המתכון