הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
350 גר' שוקולד מריר משובח
250 גר' חמאה (אני השתמשתי במחמאה)
5 ביצים
1/2 כוס סוכר
100 גר' אגוזי מלך טחונים דק(אני השתמשתי בשקדים טחונים)
2 כפיות תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז אחד
3 כפות ליקר תפוזים או ברנדי
3/4 כוס קמח תופח
אופן ההכנה
א.ההכנה:
*ממיסים שוקולד+חמאה על סיר אדים(בן מארי) , ומקררים היטב
*מקציפים את הביצים+סוכר
*מוסיפים את השוקולד לקצף הביצים תוך ערבוב עדין
*מוסיפים באיטיות את שאר החומרים ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית קפיצית מס' 26 משומנת היטב.
אופים בחום 160 מעלות כ-45 דקות.
מצננים מחוץ לתנור.
ציפוי שוקולד:
200 גר' שוקולד מריר
1/2 מיכל שמנת מתוקה
מחממים את השמנת ומסירים מהאש לפני הרתיחה, מוסיפים שוקולד ומערבבים עד קבלת קרם חלק.
מצפים את העוגה בקרם השוקולד.
בתאבון!!!
עוגה מעולה!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון