חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת מוס שוקולד של באלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעולה....
עוגת מוס שוקולד של באלי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעולה....
הוראות הכנה
מרכיבים
רכיבים:
300 גרם שוקולד מריר
100 גרם מרגרינה או חמאה
8 ביצים מס´ 2 או 6 ביצים מס´ 1 מופרדות.
1/2 כוס סוכר
2-3 כפות ליקר קואנטרו (תפוזים) או ברנדי או רום
1 מיכל שמנת מתוקה (או צמחית אם רוצים עוגה פרווה)
2-3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
אופן הכנה:
בסיר גדול ממיסים את השוקולד והמרגרינה לתערובת חלקה. מצננים את השוקולד לטמפ´ החדר.
מוסיפים לשוקולד את החלמונים אחד אחד, תוך ערבוב מתמיד, שלא יהיו "חביתות". מוסיפים גם את הליקר ומערבבים.
מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ונוקשה. אפשר לחלק לשתיים ולהקציף בפעמיים.
מקפלים את החלבונים לתערובת השוקולד בעדינות.
מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית עגולה מס´ 26 ואופים בחום של 180 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.
את התערובת שנותרה שומרים בינתיים במקרר.
כשהעוגה מוכנה מצננים אותה לגמרי ומורחים עליה את התערובת הנותרת. מכסים את העוגה ושומרים במקרר למינימום ארבע שעות, רצויי ללילה שלם.
לפני ההגשה, להקציף שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ולמרוח על הקרם.
אפשר לקשט בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים ו/או דובדבנים.
מגיש: שאנה
מקור: ענבל ברנר
שתף את המתכון