חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קאפונטה חצילים - מאכל סיציליאני טיפוסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קאפונטה חצילים - מאכל סיציליאני טיפוסי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 חצילים גדולים
1 קופסה עגבניות משומרות, או 7 עגבניות טריות
3 גבעולי סלרי קצוצים
250 גרם זיתים שחורים, מגולענים וחתוכים לטבעות
1/4 כוס צלפים
2 בצלים יבשים בינוניים, חתוכים לחתיכות קטנות
2 שיני שום מעוכות
1/2 כוס צנוברים
1/4 כוס חומץ בן יין אדום
2 כפיות סוכר
3/4 כוס שמן זית
3 פלפלוני קיינה
מלח
אופן ההכנה
חותכים את החצילים לקוביות (מבלי לקלפם).
מטגנים את החצילים בשמן (הכל בפעם אחת) עד שהם מתרככים.
מוציאים את החצילים מהסיר ומכניסים לאותו שמן את הבצלים והשום.
מוסיפים את העגבניות, הזיתים, הסלרי.
מבשלים כ-20 דקות עד שהכל מתרכך ומוסיפים את החצילים, הצלפים והצנוברים.
בסיר אחר מחממים את החומץ והסוכר, עד אשר הסוכר נמס. כאשר הסוכר נמס, שופכים את הנוזל על התבשיל.
מתבלים לפי הטעם ומבשלים 20 דקות נוספות.
מגישים כתוספת לארוחה או כממרח לקרוסטיני.
מגיש: giacommo
מקור: בשיתוף עם - אתר האוכל של ג`אקומו
שתף את המתכון