הוראות הכנה
מרכיבים
חצי כוס אורז מלא עגול
חצי כוס אורז בר
2 כוסות מים
1 אננס טרי קטן
מעט שמן לטיגון
1 שן שום כתושה
2 פטריות שיטאקי יבשות
1 בצל קצוץ
3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
רבע כפית קארי
3 כפות רוטב סויה
3 כפות אגוזי קאשיו
1 כפית דבש
מלח ופלפל שחור, טרי טחון
אופן ההכנה
שוטפים היטב את שני סוגי האורז במים קרים וסמים בסיר עם המים
קוצצים דק מאוד את הפטריות היבשות ומוסיפים לסיר
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתבלים במעט מלח. מכסים ומבשלים כחצי שעה או עד שהאורז רך
מצננים את האורז לפני הטיגון
בינתיים חוצים את האננס לשניים לאורכו ומוציאים בזהירות את תוכנו. קוצצים לקוביות קטנות
בווקק או במחבת גדולה מחממים שמן ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את השום, האננס והקאשיו ומטגנים כשתי דקות
מוסיפים את האורז, הקארי הדבש והסויה ןמערבבים היטב.
מבשלים כשתי דקות ומוסיפים את הבזיליקום, מלח, פלפל.
טועמים ומתקנים תיבול
מעבירים את האורז החפ לתוך סירות האננס .
מגישים חם
מגיש:
מקור: על השולחן
שתף את המתכון