חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי בשר בשזיפים ודבש (בסיר לחץ)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בשול בסיר לחץ מהיר ונותן תותאות טובות לבשר ועוף. הוספת יין מרככת את הבשר בבשול ומקצרת את הזמן הככלי. תוספת שזיפים - מעשירה את התבשיל בגוון כהה ועשיר.
צלי בשר בשזיפים ודבש (בסיר לחץ)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בשול בסיר לחץ מהיר ונותן תותאות טובות לבשר ועוף. הוספת יין מרככת את הבשר בבשול ומקצרת את הזמן הככלי. תוספת שזיפים - מעשירה את התבשיל בגוון כהה ועשיר.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג בשר מס' 5 (צלי כתף)
1/3 כוס שמן זית
3 כפות רוטב סויה
2 יח' בצל בינוני
3 כפות אבקת "גריל עוף" לטיבול
1 כוס יין לבן יבש (או חצי יבש)
200 גר' שזיפים יבשים מגולענים
1/2 כוס קטשופ
2 כפות חומץ בן יין
4 כפות דבש
חרדל (בכמות שתספיק למריחה על הבשר- מומלץ חרדל דיז'ון חריף)
5-6 עלי דפנה
אופן ההכנה
להפשיר את הבשר חלקית (כדי שאפשר יהיה לחתוך בקלות)
לחתוך לפרוסות עבות (כ- 3 ס"מ ) למרוח כל פרוסה בחרדל מכל הצדדים ולהשאיר בצד.
לפרוס את הבצל לטבעות דקות (אפשר במעבד מזון) לטגן את הבצל הפרוס עם השמן בתוך סיר הלחץ (מכסה פתוח) עד שמשחים יפה.
בזמן שהבצל מטוגן בסיר, להכין תערובת מכל המרכיבים לעיל (חוץ מהשזיפים). כאשר הבצל השחים – להוסיף את התערובת ואת הבשר המרוח בחרדל ולערבב (ע"י נעור בתנועות סיבוביות עדינות של סיר הלחץ) להשלים תוספת מים עד גובה פני הבשר ולהוסיף את השזיפים.
לסגור מכסה סיר הלחץ ולהשאיר לבישול עד רתיחה. להנמיך את האש למצב רתיחה עדינה ולבשל כך 50 דקות.
בגמר הבשול - לכבות את האש , לשחרר לחץ בזהירות ולפתוח את הסיר.
להוציא את הבשר בכף מחוררת לאכסן את הרוטב (אפשר לסנן לפני אכסון) ולהשתמש ברוטב
להוספה על אורז לבן מבושל שילווה את המנה באופן מושלם.
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון