הוראות הכנה
מרכיבים
6-8 פרוסות של דג מלרוזה קפוא.
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי.
1/2 כוס מים
1 בצל
1/4 כוס שמן זית
4 קוביות עגבניות מרוסקות קפואות (ראה טיפ למטה)
מעט פלפל טחון טרי
1 כפית שטוחה מלח דק
1 כף שטוחה סוכר
1 כף שטוחה כוסברה יבשה
4-5 עלי זנגביל כבושים (חמוץ מתוק)
4 עלי דפנה
1/2 כוס קטשופ
2 כוסות מים.
אופן ההכנה
מערבבים את מיץ הלימון במים ומכניסים את פילה המלרוזה לתמיסה. מכניסים למקרר ,לספיגת טעמים , למשך שעה.
בינתיים מכינים רוטב העגבניות:
חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם שמן הזית עד השחמה. לחתוך את עלי הזנגביל הכבוש לחתיכות קטנות להעביר לכלי
נפרד להוסיף לכלי את שאר המרכיבים ולבחוש. כאשר הבצל השחים לרוקן לתוך לסיר את תערובת הנוזלים שהכנו בכלי הנפרד. להביא לרתיחה ולבשל , תוך ערבוב עד קבלת רוטב אחיד.
להוציא מן המקרר את הדגים לשפוך את מי ההשריה ולהוסיף את הדגים לרוטב המתבשל. להביא לרתיחה שנית ולבשל על אש בינונית (מכוסה במכסה) עוד 20 דקות. ( זהירות בערבוב : אם רוצים לערבב את הדגים ברוטב בזמן הבישול רצוי להרים את הסיר מן האש ולנער ע"י סבוב קל- ערבוב עם כף או מזלג לא מומלצים בגלל הסיכון לפורר את הדגים העדינים )
אפשר להגיש חם או קר לפי טעמו של כל אחד.
טיפ
רסק עגבניות מוקפא
אם נשארו עגבניות רכות (למשל עגבניות שרי) אפשר לשטוף היטב ולרסק במעבד מזון לעיסה אחידה.
את הקליפות לסנן במסננת רשת דקה (למעוך ולערבב בכף במסננת להוצאת רוב המיץ) את המיץ המסונן להעביר לתבנית לקוביות קרח ומאחסנים במקפיא.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון