חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות בשר רכות וטעימות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ישנם הרבה מתכונים להכנת קציצות בשר. הסוד בהכנה הוא ערבוב אחיד, השהיה להתייצבות התערובת וספיגת טעמים וחמרים שמתלכדים היטב בטיגון . מרשם זה (אם מכינים במדויק ובסבלנות)עומד בכל הדרישות לעיל.
קציצות בשר רכות וטעימות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ישנם הרבה מתכונים להכנת קציצות בשר. הסוד בהכנה הוא ערבוב אחיד, השהיה להתייצבות התערובת וספיגת טעמים וחמרים שמתלכדים היטב בטיגון . מרשם זה (אם מכינים במדויק ובסבלנות)עומד בכל הדרישות לעיל.
הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג בשר בקר קפוא (צלי כתף מס' 5)
2 בצלים גדולים
3 פיתות (בהירות או כהות)
4 שני שום
2 ביצים
1/3 כוס קטשופ
2 כפות תבלין לקציצות (או תבלין לגריל עוף)
1 כף שמן זית
1 כף רוטב סויה
1 כפית מחוקה מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור טחון
שמן קנולה לטיגון עמוק.
אופן ההכנה
להפשיר את הבשר במקרר למשך הלילה (רצוי שהבשר יישאר קפוא למחצה- זה יקל על הטחינה)
לנקות שאריות שומן ורקמות מיותרות – לחלק לגושים נקיים ונוחים לטחינה.
לטחון את הבשר (שלב ראשון גס ושלב שני עדין)
לטחון את הבצל.
להשרות את הפיתות במים, לסחוט את המים היטב ולעבד לעיסה במעבד מזון.
בשלב זה אפשר להוסיף את הביצים ולהמשיך לערבב מעט.
להעביר את התערובת, של הבשר, הבצל ועיסת הפיתות עם הביצים, לקערת המיקסר ,להוסיף את שאר החמרים כולל שום מרוסק (במועך שום) ולערבב היטב לתערובת אחידה. להשהות במקרר שעה עד שעתיים לפני הטיגון לספיגת הטעמים והתייצבות התערובת.
ליצור קציצות בידיים רטובות(או להעביר למחבת בעזרת כף לכדורי גלידה) ולטגן בשמן חם עמוק 3 דקות מכל צד (או עד קבלת גוון שחום יפה).
להניח את הקציצות המוכנות בצלחת שטוחה על גבי מגבת נייר לספיגת עודפי השמן מן הטיגון. כל מחזור טיגון לכסות במגבת ניר מתחתיו ומעליו.
להגיש חם.
(אפשר לשמור במקרר 3 עד 4 ימים רצוי לקרר ולהקפיא את עודף הקציצות ,שלא יאכלו בתקופה הנ"ל. ניתן לשמור בהקפאה לתקופה ארוכה).
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון