הוראות הכנה
מרכיבים
אומצת סינטה במשקל קג וחצי
כף פלפל גרוס
מלח גס לפי הטעם
3 כפות חרדל דיזון גרגירים
3 כפות שמן זית
כף רוזמרין קצוץ
2 שיני שום קצוצות
למילוי:
500 גר עלי מנגולד טריים
2 בצלים קצוצים לא גס מידי
מלח ופלפל
שן שום קצוצה
2 כפות שמן זית
לרוטב:
4 כפות עלי מרווה טריה קצוצים דק
700 מ"ל נוזל בישול חום
2 שיני שום קצוצים
יין אדום חצי יבש
בצל 1 קצוץ דק דק
כפית מלח
2 כפות דבש
אופן ההכנה
להוסיף למחבת עם שמן הזית את הבצל עד להזהבה
ולאחר מכן את עלי המנגולד ולטגן עד שנוזלי העלים מופרשים לאחר מכן את השום והתבלינים.
ולקרר לגמרי.
לאחר שהמילוי התקרר למלאות איתו את הבשר ולנעוץ 2-3 קיסמים על מנת לסגור את הכיס שיצרנו.
ליצור מהחרדל מלח גס פלפל גרוס שמן זית השום והרוזמרין תערובת אחידה ולמרוח את הבשר מכל הכיוונים .ולהניח על ירקות שורש חתוכים גס בתבנית נמוכה ולצלות בתנור שחומם מראש
לטמפ של 180 מעלות למשך 15-20 דקות עד למידת צליה רצוייה מדיום
הרוטב :יש להכינו מראש ולחמם
לחמם בסיר קטן את שמן הזית ולהוסיף את הבצל השום והמרווה ולטגן מעט
להוסיף כמעט חצי בקבוק יין ולצמצם עד למחצית מכמות היין.לאחר מכן להוסיף את נוזל הבישול
ולבשל עוד 10 דקות להשלים טעם במלח פלפל והדבש להמתקה מעט ולהסמיך במעט קמח ומים .ולבסוף לפזר כף 1 של עלי מרווה לרוטב ולכבות .
את האומצה לפרוס לפרוסות בעובי של ס"מ 1 ולהגיש עם תפ"א צלוי או קונפי פטריות ,ליצוק מעל את הרוטב ולקשט ב-3 עלי מרווה .ב ת א ב ו ן!!!!!!!!!!!1
מגיש:
מקור: אילת
שתף את המתכון