הוראות הכנה
מרכיבים
½ כוס קמח מלא
¾ כוס קינואה מבושלת בטמפרטורת החדר
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 ביצים
1 כפית מלח
2 כפות מים קרים
1 בטטה קלופה, חתוכה לקוביות ומבושלת
½ כרובית גדולה מופרדת לפרחים ומבושלת
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם קוטג'
50 גרם גבינה צהובה מגוררת
75 גרם גבינת שום שמיר
150 גרם קמח תופח
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הקמח המלא, הקינואה החמאה, ביצה אחת, המים הקרים וכפית מלח ליצירת בצק יחסית דביק. את הבצק פורשים בעזרת הידיים על תבנית קוטר 26 על התחתית ועל הדפנות. מצננים במקרר לקבלת יציבות. מועכים את הבטטה ליצירת מעין פירה ומוסיפים ביצה אחת, גבינת שום שמיר, חצי גביע שמנת חמוצה מחצית מהקמח התופח ומעט מלח ופלפל לתערובת אחידה. יוצרים את התערובת על הקלתית ומחזירים למקרר לעשרים דקות. לאחר עשרים דקות מוציאים מהמקרר ומפזרים מעל את פרחי הכרובית. מערבבים בקערה את הקוטג', השמנת הנותרת, הקמח הנותר, הביצה הנותרת ומעט מלח ופלפל לתערובת אחידה. יוצקים את התערובת על הכרובית. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כארבעים דקות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון