הוראות הכנה
מרכיבים
6 גזרים גדולים חתוכים לרצועות דקות
3 צנונים חתוכים לרצועות דקות
2 כפות מלח
מים חמים להשריה
10 פטריות שחורות
10 צרור עלי נענע חתוכה לרצועות עבות
לחומץ: ½ כוס חומץ 5%
½1 כוסות מים
½ כוס סוכר
לרוטב: 5 שיני שום קצוצות דק
1 כף זנגביל טרי קצוץ דק
½ כפית פלפל אדום חריף קצוץ דק
½ כוס רוטב דגים
להגשה: 100 גרם בוטנים קלויים טחונים
אופן ההכנה
מערבבים את החומץ עם המים והסוכר. משרים את הגזר בקערה עם המים והמלח למשך 10 דקות, מסננים ושוטפים. יוצקים עליו את החומץ ומשרים במקרר למשך חצי יום להחמצה. משרים את הפטריות במים חמים עד לריכוך וחותכים לרצועות דקות. מערבבים את הנענע עם הגזר, הצנון והפטריות.
מערבבים את השום עם הזנגביל, הפלפל האדום ורוטב הדגים ומערבבים. יוצקים את הרוטב על הסלט ומפזרים מעל בוטנים קלויים. מגישים מיד.
מגיש:
מקור: שף ישראל אהרוני ממסעדת ין ינג
שתף את המתכון