חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות מדהימות של ברוך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל קציצות הזה הוא מרקחת עממית שמלווה את משפחתי שנים brהסוד להצלחת המנה הוא פשוט : לבשל בסבלנות ומאהבה. brחשוב לציין בבישול אין מדע מדוייק ולכן ....
קציצות מדהימות של ברוך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

תבשיל קציצות הזה הוא מרקחת עממית שמלווה את משפחתי שנים brהסוד להצלחת המנה הוא פשוט : לבשל בסבלנות ומאהבה. brחשוב לציין בבישול אין מדע מדוייק ולכן ....
הוראות הכנה
מרכיבים
לתערובת הקציצות :
1 ק"ג בשר טחון חצי בקר וחצי עגל עם % 20 שומן
3/4של כוס פיטרוזיליה טרייה קצוצה דק
6 שיני שום קצוצות דק (לא כתוש)
1 ביצה טרייה טרופה הייטב עם מעט מלח
1/4 כוס קמח
2 פרוסות לחם מאתמול ללא הקרום ספוגות קלות במים פושרים
2 כפיות סודה לשתיה
1 כפית מלח
1 וחצי כפות תבלין ראס אל חנות
1 כף פפריקה מתוקה או חריפה
1 וחצי כפיות תבלין בהרט
1 כפית אורגנו מיובש
1 בצל לבן גדול קצוץ דק דק מטוגן קלות עד להזהבה בשמן זיית מעולה
1 כף אבקת מרק עוף משובח
5 טיפות טבאסקו
1 כפית זרעי כמון
לרוטב הקציצות:
1 בצל סגול גדול קצוץ גס
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן חמניות
1/3 כוס פטרוזיליה טרייה קצוץ דק
4 כפות רסק עבניות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
2 קישואים חתוכים לטבעות גס
2 עבניות בשלות חתוכות לקוביות גס
3 שיני שום חתוך לטבעות
1/2 כף תבלין ראס אל חנות
1 כפית תבלין בהרט
1 כף פפריקה
1 כפית מלח
1 כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
2 כוסות מים מסוננים
אופן ההכנה
לתערובת הקציצות:
יש לערבב את כל מרכיבי תערובת הקציצות וללוש כ 5 דקות לישה טובה
להניח בקערה לכסות במגבת ולהכניס למקרר לכ- שעה
הערה חשובה : יש להתחיל עם בניית הרוטב לפני טיגון הקציצות !
לאחר כ-שעה יש ליצור קציצות בגודל בינוני (קוטר 3 ס"מ לערך)
לחמם מחבת עם 1/4 כוס שמן חמניות , ולטגן את הקציצות עד להשחמה קלה מכל הצדדים
להעביר לנייר סופג .
לבישול הרוטב :
לוקחים סיר גדול עם תחתית עבה
מוסיפים שמן חמניות ושמן זית ומתגנים את הבצל עד להזהבה
מוסיפים את שיני השום הפרוסות ואת זרעי הכמון ומתגנים קלות
מוסיפים את רסק העבניות ואת התבלינים : ראס אל חנות ,בהרט,מלח,פפריקה,כמון,פלפל שחור
מטגנים קלות ולאחר מכן מוסיפים את קוביות העגבניות ,
מוסיפים את כוסות המים ואת תפו"א והקישואים והפטרוזיליה,
מערבבים קלות ומביאים לרתיחה .
מנמיכים את האש ככל האפשר ,ומבשלים כחצי שעה .
ומוסיפים את הקציצות המטוגנות לאט לאט ואחת אחת (שלא יתפרקו!!)
וממשיכים לבשל על אש קטנה ככל האפשר למשך כ שעה עד שעה וחצי לצימצום הנוזלים .
חשוב מאוד ! : לא לערבב עם כף או מזלג , אך ורק בנעינוע כל וסיבוב של הסיר .
זהו .... מומלץ לאכול לאחר כרבע שעה עם הרבה לחם משובח וטרי .
**************בתאבון !!! *****************
מגיש:
מקור: ברוך נדיר
שתף את המתכון