הוראות הכנה
מרכיבים
לתערובת הקציצות :
1 ק"ג בשר טחון חצי בקר וחצי עגל עם % 20 שומן
3/4של כוס פיטרוזיליה טרייה קצוצה דק
6 שיני שום קצוצות דק (לא כתוש)
1 ביצה טרייה טרופה הייטב עם מעט מלח
1/4 כוס קמח
2 פרוסות לחם מאתמול ללא הקרום ספוגות קלות במים פושרים
2 כפיות סודה לשתיה
1 כפית מלח
1 וחצי כפות תבלין ראס אל חנות
1 כף פפריקה מתוקה או חריפה
1 וחצי כפיות תבלין בהרט
1 כפית אורגנו מיובש
1 בצל לבן גדול קצוץ דק דק מטוגן קלות עד להזהבה בשמן זיית מעולה
1 כף אבקת מרק עוף משובח
5 טיפות טבאסקו
1 כפית זרעי כמון
לרוטב הקציצות:
1 בצל סגול גדול קצוץ גס
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן חמניות
1/3 כוס פטרוזיליה טרייה קצוץ דק
4 כפות רסק עבניות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
2 קישואים חתוכים לטבעות גס
2 עבניות בשלות חתוכות לקוביות גס
3 שיני שום חתוך לטבעות
1/2 כף תבלין ראס אל חנות
1 כפית תבלין בהרט
1 כף פפריקה
1 כפית מלח
1 כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור
2 כוסות מים מסוננים
אופן ההכנה
לתערובת הקציצות:
יש לערבב את כל מרכיבי תערובת הקציצות וללוש כ 5 דקות לישה טובה
להניח בקערה לכסות במגבת ולהכניס למקרר לכ- שעה
הערה חשובה : יש להתחיל עם בניית הרוטב לפני טיגון הקציצות !
לאחר כ-שעה יש ליצור קציצות בגודל בינוני (קוטר 3 ס"מ לערך)
לחמם מחבת עם 1/4 כוס שמן חמניות , ולטגן את הקציצות עד להשחמה קלה מכל הצדדים
להעביר לנייר סופג .
לבישול הרוטב :
לוקחים סיר גדול עם תחתית עבה
מוסיפים שמן חמניות ושמן זית ומתגנים את הבצל עד להזהבה
מוסיפים את שיני השום הפרוסות ואת זרעי הכמון ומתגנים קלות
מוסיפים את רסק העבניות ואת התבלינים : ראס אל חנות ,בהרט,מלח,פפריקה,כמון,פלפל שחור
מטגנים קלות ולאחר מכן מוסיפים את קוביות העגבניות ,
מוסיפים את כוסות המים ואת תפו"א והקישואים והפטרוזיליה,
מערבבים קלות ומביאים לרתיחה .
מנמיכים את האש ככל האפשר ,ומבשלים כחצי שעה .
ומוסיפים את הקציצות המטוגנות לאט לאט ואחת אחת (שלא יתפרקו!!)
וממשיכים לבשל על אש קטנה ככל האפשר למשך כ שעה עד שעה וחצי לצימצום הנוזלים .
חשוב מאוד ! : לא לערבב עם כף או מזלג , אך ורק בנעינוע כל וסיבוב של הסיר .
זהו .... מומלץ לאכול לאחר כרבע שעה עם הרבה לחם משובח וטרי .
**************בתאבון !!! *****************
מגיש:
מקור: ברוך נדיר
שתף את המתכון