הוראות הכנה
מרכיבים
קרם בורלה החומרים:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
6 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1/2 עלה ג'לטין
גרירת תפוז מ-1/2 פרי
מוס שוקולד החומרים:
250 גר' שוקולד מריר
50 גר' חמאה
2 מיכלי שמנת מתוקה
6 חלבונים
50 גר' סוכר
ציפוי:
75 מ"ל שנמת מתוקה
75 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה
אופן הכנת הקרם ברולה
1. מביאים שמנת מתוקה עם גרידת תפוז לסף רתיחה.
2. מערבבים היטב את הסוכר והחלמונים בעזרת מטרפה ידנית ויוצקים מעל את השמנת מתוקה תוך כדי השוואת טמפרטורה.
3. את התערובת מניחים ע"ג סיר עם מעט מים חמים ("בן מרי") וממשיכים לערבב עם מטרפה ידנית על גבי האש עד להסמכת התערובת (עד 5 דקות בישול).
4. מכניסים פנימה את הג'לטין ויוצקים את התערובת לתוך רינג בקוטר 19 ס"מ או בתבנית אלומיניום בקוטר 19 ס"מ המרופדת בניילון נצמד. מכניסים להקפאה.
אופן הכנת המוס שוקולד
1. ממיסים שוקולד מריר וחמאה ומערבבים עד הומוגניות.
2. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב.
3. מקפלים פנימה את השוקולד והחמאה.
4. מקציפים את השמנת מתוקה "הקצפה רכה" (80% הקצפה) ומקפלים את שאר התערובת פנימה.
הרכבת העוגה:
1. תחתית ביסקוויט שוקולד או עוגת ספוג שוקולד.
2. יוצקים מתערובת המוס שוקולד עד 1/3 גובה התבנית.
3. מניחים את הקרם בורלה במרכז.
4. משלימים ביתרת המוס שוקולד ומכניסים למקפיא לשעה.
ציפוי:
75 מ"ל שמנת מתוקה
75 גר' שוקולד מריר
אופן הכנת הציפוי
מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים מעל את השוקולד. מערבבים עד המסה מוחלטת ויוצקים מעל העוגה לציפוי.
מגיש:
מקור: מיקי שמו
שתף את המתכון