הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק שקדים פריך :
120 גרם חמאה
2 גרם מלח
75 גרם אבקת סוכר
25 גרם אבקת שקדים
2 גרם אבקת וניל
ביצה אחת טרופה
50 גרם קמח
150 גרם קמח
חומרים למלית (קרם פטיסייר- קרם וניל):
1/2 ליטר חלב
1מקל וניל
125 גרם סוכר
120 גרם חלמונים (בערך 6 חלמונים)
40 גרם קורנפלור
100 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
2 סלסילות תותים טריים שטופים
אופן ההכנה
1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם מערבל "גיטרה" מרככים את החמאה.
2. מוסיפים את אבקת הסוכר,אבקת השקדים, הביצה והמלח ואת הכמות הקטנה של הקמח (50 גרם) מערבבים ועוצרים.
3. מוסיפים את הכמות הגדולה של הקמח עד לקבלת בצק.
4. מוצאים את הבצק מהמיקסר ועוטפים אותו לצורת כדור בניילון נצמד.
5. מקררים לפחות לשעתיים במקרר.
6. מוצאים מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעובי של 3 מ"מ.
7. מרפדים את תבניות האפייה, חותכים את השוליים ומקררים לעוד שעה לפחות (עדיף ללילה) .
8. אופים בחום של 170 מעלות למשך 18 דקות.
9. מוציאים ומצננים לגמרי.
10. מרתיחים את החלב עם מקל וניל.
11. בקערה נפרדת מערבבים במטרפת יד את החלמונים, הסוכר והקורנפלור. שופכים מעט מהחלב החם (מידה של מצקת) לתערובת לשם השוואת טמפרטורה ומערבבים.
12. שופכים את תערובת החלמונים דרך מסננת לתערובת החלב, מערבבים טוב עד שהקרם מסמיך (דקה בערך).
13. מעבירים את התערובת לקערה מכסים בניילון נצמד מצננים ושמים במקרר.
14. כשהקרם קר לגמרי מוסיפים לו את הקצפת (השמנת המוקצפת) ובעזרת מטרפת יד מקפלים את הקצפת לתוך התערובת.
15. שופכים את הקרם לשני הטארטים מפזרים תותים שלמים או פרוסים מעל, מפזרים אבקת סוכר.
16. מגישים.
17. ובתיאבון...
מגיש:
מקור: מסעדת אידלסון 10 בתל אביב
שתף את המתכון