חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


חצילונים ממולאים בטחינה ורוטב יוגורט - ישראל אהרוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעדן אמיתי
חצילונים ממולאים בטחינה ורוטב יוגורט - ישראל אהרוני
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מעדן אמיתי
הוראות הכנה
מרכיבים
12 חצילונים קטנים חצויים לאורכם
מעט שמן זית
למילוי:
חצי כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות
1 בצל אדום קצוץ
1 פלפל ירוק מנוקה וקצוץ
1 כף עלי טימין שלמים
שליש כוס זיתים שחורים קצוצים דק
שליש כוס צנוברים
4 כפות פירורי לחם
3 עגבניות קצוצות
כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
לרוטב:
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מים
1 כוס יוגורט שמן
2 שיני שום כתושות
מיץ מלימון אחד
מלח, פלפל שחור טחון טרי
פטרוזיליה קצוצה
נענע קצוצה
מעט סומק
מלח, פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
חותכים סביב חצאי החצילים חתך קטן. בתוכו חותכים חתכים שתי וערב. מטגנים את החצילים עם הצד החתוך כלפי מטה במחבת עם שמן זית עד שה משחימים. מוציאים. מרוקנים את החצילים מתוכם עד קו הסימון שעשינו בחצילים בהתחלה.
שמים את שמן הזית במחבת וכשהוא חם מכניסים פנימה את השום, בצל, טימין ופלפל. מטגנים כשלוש דקות מעבירים לקערה עם כל שאר חומרי המילוי.
ממלאים את החצילים, מטפטפים עליהם מעט שמן זית ואופים בחום של 180 מעלות כעשרים דקות.
מערבים את כל חומרי הרוטב למעט הסומק.
יוצקים על צלחות הגשה מהרוטב. שמים עליהם חצילים ממולאים. מטפטפים סביב שמן זית. מפזרים מעל הכל את הסומק מעט קישוט פטרוזיליה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון