הוראות הכנה
מרכיבים
4 תפוחי עץ חמוצים גדולים (גרני סמיט)
4 כוסות מים
8 טבליות סוכרזית
1 כפית תמצית ווניל
½ כפית קינמון טחון
½ לימון
2 כפות צמוקים בהירים (מחמירים : אפשר לוותר)
אופן ההכנה
לקלוף את תפוחי העץ לחלק לרבעים ולהסיר את אזור הגרעינים.
לחתוך לפרוסות דקות (במעבד מזון).
להוסיף לסיר מים , וניל וקינמון וצימוקים (למי שרוצה).
להוסיף את פרוסות תפוחי העץ. לחתוך את הלימון לפרוסות רוחביות בעובי כ-½ ס"מ ולהוסיף לסיר ולבחוש.
להביא לרתיחה. להקטין את האש ולכסות את הסיר.
לבשל ½ שעה.
בגמר הבישול להוציא ולזרוק את פרוסות הלימון , להוסיף סוכרזית ולבחוש.
לקרר ולאחסן למקרר.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון