הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 קג" פלפל יבש גדול
200 ג" סודניה [פלפלים הקטנים]
4 עד 5 ראשי שום בלי רחמנות
1 כף שטוחה כוסברה טחונה יבשה
1 כף שטוחה הל טחון
1 כף שטוחה כרוויה
2עד 3 כפות כמון
1/2 כפית מלח לימון
1/2 כפית קנמון
1 כף פלפל שחור טחון
2 כפות חומץ
1 כוס שמן זית שתתוסף בסוף התהליך
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1. מסירים מהפלפלים והסודניה את הגבעול
2. מכניסים את הפלפלים והסודניה לסיר עם מים רותחים שהורד מהאש לאחר שרתחו המים
3.משרים את הפלפלים והסודניה לחצי שעה והופכים אותם בתוך המים כדי לרככם.
4.מסננים את הפלפלים והסודניה במסננת גדולה כך שגם הגרעינים יצאו .
5.מכניסים למיקסר וטוחנים.
6.מרוקנים את המסננת לקערה מוסיפים את כל החומרים ובוחשים היטב .
רק בסוף להוסיף כוס שמן זית לאורגינלים ?למזייפים אפשר גם שמן רגיל
מגיש:
מקור: תייר שלום
שתף את המתכון