הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים:
250גר' בשר דניס נקי מעור ועצמות - פרוס דק לעובי של כ-3/4 ס"מ
מיץ מלימון אחד
11/2 כוס שמן זית איכותי
1 כוס עגבניות לחות חלוטות וללא הגרעינים
מלח ים גס, פלפל שחור גרוס
צנונית פרוסה לפרוסות דקיקות ושקופות
1/2 כפית עלי קורנית
אופן ההכנה
1. שמן עגבניות - טוחנים יחד את שמן הזית והעגבניות הלחות, טוחנים היטב עד שהעגבניות הופכות ממש לרסק.
2. מסננים ומקבלים שמן אדמדם בניחוח עגבניות.
3. את השמן ניתן לשמור לשימוש בעתיד לתיבול סלטים, דגים, בשר וכל מה שתרצו. זהו שמן נהדר.
4. מסדרים את פרוסות הדג בעיגול יפה.
5. מטפטפים מלמעלה את מיץ הלימון, כשני כפיות של השמן האדום.
6. מפזרים מלמעלה את פרוסות הצנונית ועלי הקורנית.
7. מגישים מיד.
מגיש:
מקור: יוגב ירוס - בליני
שתף את המתכון