הוראות הכנה
מרכיבים
4 סטייקים של דג ים
1 כף רסק עגבניות
2 כפות עגבניות מרוסקות
½ בצל פרוס דק
2 כפות טפנד זיתים שחורים עם אנשובי (ע"ע)
2 כפות שעועית שחורה שהושרתה ללילה ובושלה כשעה
1 כפית מלח
½ חבילת עירית שום קצוצה
1 שן שום פרוסה דק
קמח לקימוח
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מקמחים קלות את הדג. מחממים שמן במחבת. מטגנים את הדג המקומח להשחמה קלה מכל צד. מוציאים את הדג ומניחים בצד. מוסיפים למחבת את הבצל והשום ומטגנים להשחמה קלה של הבצל. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות וכוס מים. מערבבים פנימה את טפנד הזיתים ואת המלח. מוסיפים את השעועית השחורה ומערבבים היטב. מחזירים פנימה את הדג. אחרי 5 דקות הופכים את הדג ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות. לפני ההגשה מפזרים את עירית השום מעל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון