הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג' קמח לבן
250 ג' מים
20 ג' שמרים טריים או כפית וחצי יבשים
50 ג' שמן זית
10 ג' מאלט
10 ג' מלח
לתיבול:
פטרוזיליה, אורגנו טרי, שום, פלפל צילי גרוס,מלח ים, מעט פלפל שחור, שמן זית טוב
אופן ההכנה
1.לערבב את כל מצרכי הבצק וליצור בצק. ללוש במשך 8-10 דקות.
להניח בקערה במשך 20-30 דקות למנוחה, מכוסה.
2.לחלק את הבצק ל-16 פיסות במשקל של 50 ג' כ"א בערך.
3.לגלגל נחשים ארוכים דקים מהבצק וליצור קשר מבלי למתוח את הבצק.
(יש לקשור את הלולאה כך שרק קצהו של "בוהן" בצק נראית מבעד ללולאה.
שארית השרוך או נחש הבצק נחבא מתחת ללולאה.
4.להניח להתפחה עד שיכפיל את נפחו.
5.לחמם תנור לחום 210 מעלות. לאפות בחום 210 מעלות במשך 25 דקות בערך.
בינתיים להכין את התיבול.
א.לקצוץ דקדקיק פטרוזיליה ואורגנו, שום, פלפל חריף, גרגירי פלפל ולשים בקערה גדולה. להוסיף שמן זית ומלח ים. לערבב ביחד. אם אין פלפל חריף טרי אפשר להחליף בשבבים. הכמויות לפי האהבה האישית.
ב.ברגע שהלחמניות יוצאות מהתנור, להעביר לקערה עם התיבול ולערבב ביחד עד שהתיבול
נדבק ללחמניות. לצנן או להגיש חם כנשנוש.
מגיש:
מקור: ניצי 18
שתף את המתכון