הוראות הכנה
מרכיבים
½2 כוסות סולת
½ כוס שמן
קליפה מגוררת מחצי לימון
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר ווניל
4 ביצים מופרדות
2 כוסות מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מחצי תפוז
שליש כוס סוכר
לסירופ: שני שליש כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
מערבבים את החלמונים עם השמן, סוכר הווניל, קליפת הלימון, קליפת התפוז ומיץ התפוזים. מוסיפים את הסולת ואבקת האפייה. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה ומקפלים לתערובת. יוצקים לתבנית מלבנית משומנת ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות. מרתיחים את חומרי הסירופ ביחד עד שהסוכר נמס כולו והנוזל הופך לסירופ. נועצים בעוגה החמה סכין בכל מיני מקומות על מנת שהסירופ יחלחל פנימה. יוצקים את הסירופ על העוגה.
מגיש:
מקור: מבוסס באופן חופשי על מתכון של קארין גורן
שתף את המתכון