חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת סולת עם תפוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגת סולת עם תפוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½2 כוסות סולת
½ כוס שמן
קליפה מגוררת מחצי לימון
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר ווניל
4 ביצים מופרדות
2 כוסות מיץ תפוזים
קליפה מגוררת מחצי תפוז
שליש כוס סוכר
לסירופ: שני שליש כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה
מערבבים את החלמונים עם השמן, סוכר הווניל, קליפת הלימון, קליפת התפוז ומיץ התפוזים. מוסיפים את הסולת ואבקת האפייה. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה ומקפלים לתערובת. יוצקים לתבנית מלבנית משומנת ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות. מרתיחים את חומרי הסירופ ביחד עד שהסוכר נמס כולו והנוזל הופך לסירופ. נועצים בעוגה החמה סכין בכל מיני מקומות על מנת שהסירופ יחלחל פנימה. יוצקים את הסירופ על העוגה.
מגיש: dylam
מקור: מבוסס באופן חופשי על מתכון של קארין גורן
שתף את המתכון