הוראות הכנה
מרכיבים
1 ברווז
100 גרם שזיפים יבשים מגולענים
100 גרם צימוקים קטנים ושחורים
100 גרם חמוציות מיובשות
1 בצל גדול פרוס דק
2 שיני שום קצוצות
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
½ פלפל צ'ילי קצוץ
2 עלי נענע קצוצים
½ כוס ליקר שרי
¼ כוס יין לבן
2 כפות סילאן
1 כף סוכר
2 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
מנקים את הברווז היטב ומניחים בתבנית צלייה נוחה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כעשרים וחמש דקות כאשר הברווז מונח על החזה (הגב למעלה). בינתיים מחממים את השמן בסיר. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את השום, הנענע, הצ'ילי והפטריות ומטגנים ביחד כשלוש דקות. מוסיפים את הפירות היבשים ומטגנים ביחד עוד שתי דקות. מוסיפים את הליקר ואת היין הלבן ומערבבים. מוסיפים את הסילאן, הסוכר ורוטב הסויה ומערבבים. מבשלים כעשר דקות ביחד. מוציאים את הברווז מהתנור, נפטרים מעודף השומן שנצבר והופכים אותו. יוצקים עליו את הרוטב עם כל הפירות היבשים, הבצל והפטריות ומחזירים לתנור למשך עוד 35 דקות אך הפעם בחום של 170 מעלות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון