הוראות הכנה
מרכיבים
קילו וחצי-שניים של פילה סלמון או נתחי פילה
1/4 כוס שמן זית
100 גרם סוכר
50 גרם מלח גס
צרור קצוץ של שמיר
5 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ
חופן גרגירי קוסברה
חופן גריגירי חרדל
חופן גרגירי פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. בתנית עם ניילון נצמד בתחתיתה וגולש מכל צד עד למחצית מפזרים את תערובת הסוכר
והמלח מעל הפילה סלמון, מוסיפים את השמיר והג'ינג'ר
2. על מחבת קולים מעט את תערובת התבלינים ומערבבים עם השמן זית
3. מפזרים ומדביקים על הסלומון את תערובת התבלין ושא החומרים
4. סוגרים הכל בניילון נצמד ומשרים למשך 48 שעות (עם משקולת מעל). בזמן הזה המלח והסוכר מוציאים מה שנקרא לסלמון 'את המיץ' והנוזלים האלה 'כובשים' את הסלמון.
להגיש קר לאחר שפורסים את הסלמון דק.
*** למשקולת ניתן להכניס מספר קופסאות שימורים לניילון ולהנחי מעל
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון