חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קובה בורגול עם צנובר וצימוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קובה בורגול עם צנובר וצימוקים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לבצק (לכ-40 קובה):
1/2 ק"ג בורגול דק
4 כוסות מים
כפית מלח
כף בהרט
125 גרם קמח מצה
1/2 כוס קמח
למילוי:
750 גרם בשר טחון (כבש, בקר או תערובת שלהם)
בצל גדול, קצוץ
100 גרם צנוברים, קלויים או מטוגנים קלות
כפית בהרט
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה
. מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים את הבורגול עם המלח והבהרט, ומוסיפים את המים. משרים כשעתיים. מוסיפים את קמח המצה וחלק מהקמח. מעבירים את הבצק במטחנת בשר, או טוחנים מעט עם בלנדר מקל (אפשר גם בלי, אבל הבצק יהיה פחות נוח לעבודה).
2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומתחילים ללוש. כעבור כמה דקות לישה אמור להתקבל בצק נוח לעבודה. אם הבצק רטוב או מתפרק, מוסיפים קמח. אם הבצק יבש, מוסיפים מים.
3. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומטגנים עד שהבשר ישנה את צבעו. מכסים במים, מנמיכים את האש ומבשלים, עם מכסה, עד שכל הנוזלים מתאדים (כשלוש שעות). מוסיפים את הצנוברים.
4. מכינים את הקובה: יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ. בידיים רטובות יוצרים חלל בבצק באמצעות האצבע. בתנועות לחיצה סיבוביות מגדילים את הפתח ויוצרים חלל למילוי. צובטים את הבצק סביב כדי ליצור כיס מילוי דק מאוד ואחיד בעוביו. ממלאים את הבצק בשתי כפיות מהמילוי, וסוגרים בעדינות. מניחים על תבנית משומנת. אפשר להקפיא את הקובה עד לשימוש.
5. ברגע האחרון, מטגנים את הקובה בשמן עמוק, עד להזהבה. מגישים עם טחינה. אוכלים בידיים.
מגיש: צביה
מקור: וואלה
שתף את המתכון