כבדי עוף מקורמלים בתות יער ארוזים בשקיק פילו - מדהים כמה קל להכין את המנה ומה brהתוצאה לא להיבהל מהשלבים בסך הכל קל מאוד brהכבדים שלא עוברים בישול ואפיה ארוכים עדיין שומרים על הקריסטליות של העטיפה בקרמל המתפצפץ, צבעם נותר ורוד, brועושר המרקמים שובה לב. br
|
|
|
כבדי עוף מקורמלים בתות יער ארוזים בשקיק פילו - מדהים כמה קל להכין את המנה ומה brהתוצאה לא להיבהל מהשלבים בסך הכל קל מאוד brהכבדים שלא עוברים בישול ואפיה ארוכים עדיין שומרים על הקריסטליות של העטיפה בקרמל המתפצפץ, צבעם נותר ורוד, brועושר המרקמים שובה לב. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
500 ג' כבדי עוף
1 בצל קצוץ גס
1 חבילה פטל קפוא (או טרי - בעונה)
1 כף חומץ בלזמי
פלפל שחור גרוס גס
גרגירי רימון
2-3 כפות סוכר
שמן+חמאה לטיגון
חבילה עלי סיגרים (מבצק פילו)
אופן ההכנה
1.במחבת כבדה ממיסים את החמאה ומוסיפים מעט שמן שימנע את שריפת מוצקי החלב
בחמאה.
2.צורבים את כבדי העוף במחבת ומניחים בצד.
3.מוסיפים למחבת את הבצלים ומאדים אותם במיצי הכבד עד שקיפות.
להוציא מהמחבת, לשמור בצד, בנפרד מהכבדים.
4.במחבת נקיה ויבשה מפזרים 2-3 כפות סוכר רגיל, כך שיכסה את המחבת. לחמם עד שנוצק
קרמל. להיזהר שלא ישחים וישרף.
5.טובלים כל יחידת כבד בקרמל מכל צדדיו, כך שיהיה עטוף בקרמל ומוציאים החוצה.
ומניחים בצד.
6.מוסיפים למחבת עם הקרמל את מיצי הכבד ואת מחצית הפטל .מוסיפים כף של חומץ בלזמי,
מערבבים ביחד עד ליצירת סמיכות של רוטב.
7.מפשירים את עלי הפילו העגולים.
8.במרכז כל עלה מניחים 1-2 יחידות של כבד (2 אונות =מנה, לפחות). על הכבדים לטפטף
מעט מהרוטב האדום.
9.צוררים את עלה הפילו לשקיק. במידה והעלה דקיק ונקרע, יש להוסיף עלה נוסף. אפשר
לקחת ישירות שני עלים לעל מנה.
10.לסגור את העלים בעזרת גבעול פטרוזיליה. להניח בתבנית אפיה.
11.מורחים את הצד החיצוני של העלה בחמאה מומסת
12.אופים את השקיקים עד שהם מזהיבים מעט, והופכים פריכים. (תנור 180 מעלות)
13.מוציאים לצלחת הגשה. מפזרים סביב גרגירי רימון, לטפטף מעט מהרוטב האדום של הפטל שנותר, ולהגיש מיד.
**את גבעול הפטרוזיליה להסיר לפני ההגשה. העלים כבר ישמרו על צורתם העשויה.
מגיש:
מקור: ניצנה גרי
שתף את המתכון