הוראות הכנה
מרכיבים
¾ ק"ג בשר טלה חתוך לקוביות
½ כוס שמן זית
1 בצל קצוץ
200 גרם כבד טלה (ואם אין להשיג אז כבד עגל גם יהיה טוב) חתוך לקוביות
2 פלפלים אדומים מתוקים מיובשים שהושרו במים ונחתכו לרצועות
1 פלפל צ'ילי מיובש נקי מגרעינים וקצוץ
1 כוס יין לבן
1 פרוסת לחם לבן קלויה חתוכה לקוביות
2 גבעולי טימין
1 עלה דפנה
2 כוסות ציר ירקות
2 שיני שום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כף חומץ
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בסיר גדול מחממים את השמן וסוגרים את נתחי הבשר. מוסיפים את הבצל, הכבד, הפלפל המתוק, הצ'ילי ומעט מלח ומטגנים ביחד קלות. מוסיפים את היין, הלחם, הטימין, עלה הדפנה והציר. מתבלים עוד פעם במעט מלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה. כותשים את השום בעזרת עלי ומכתש לממרח אחיד. מוסיפים את הפפריקה והחומץ ומערבבים. את התערובת הזאת מוסיפים לסיר ומשאירים להתבשל עוד רבע שעה. מוציאים את עלה הדפנה והטימין ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון