הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס חומוס גרגירים יבשים מסוג טוב.
1 כפית מלח דק
¼ כפית גבישי חומצת לימון ("מלח לימון")
¼ כפית מונוסודיום גלוטמט (מעשיר טעמים - אפשר לוותר. זה על חשבון הטעם הסופי)
¾ כוס טחינה גולמית משובחת (למשל "הגמל")
מיץ מסונן מ-½ לימון טרי
2 כפות שמן זית כתית משובח
אופן ההכנה
לשטוף את גרגרי החומוס ולהשרות במים + 1 כפית מלח למשך הלילה -לבדוק שהמים חדרו עד לב הגרעינים (אפשר לטעום)
לבשל בסיר לחץ עם כמות מים טריים הכפולה מכמות החומוס (אחרי ההשריה החומוס טופח).
במשך 1 שעה מהרתיחה על אש קטנה (מינימום שעדיין מוציא אדי מים מן השסתום)
בגמר הבישול - לשחרר לחץ בזהירות לשמור ½ כוס מי בישול מהחומוס לסנן את החומוס מן המים.
להעביר למעבד מזון להוסיף כפית שטוחה מלח דק +מלח לימון +מונוסודיום גלוטמט +מיץ לימון טרי +טחינה גלמית +2 כפות שמן זית + מי הבשול של החומוס.
לערבל עד קבלת עיסה אחידה.
לתקן תיבול לפי הטעם האישי .
לתשומת לב: תערובת החומוס במערבל חמה ודלילה יחסית. בקרור היא תהיה סמיכה יותר.
לקרר, להעביר לכלי עם מכסה מתאים לישר את פני השטח של תערובת החומוס ולכסות במעט שמן זית למניעת התייבשות. לאכסן במקרר.
לפני ההגשה להעביר מנה לצלחת - לשטח לקשט בפטרוזיליה טריה קצוצה ושמן זית.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון