הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים לקרם שוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן
200 גרם שמנת מתוקה
חומרים למרנג:
4 חלבונים
250 גרם סוכר
חומרים לפירות היער:
200 גרם פירות יער קפואים
100 גרם סוכר
מיץ מ- 1/2 לימון
אופן ההכנה
הכנת הקרם
1. מרתיחים בסיר את השמנת.
2. כשהשמנת רותחת, שופכים אותה על השוקולד ומערבבים עד להמסה.
3. מצננים מעט ומכניסים למקרר ללילה.
הכנת המרנג
1. בקערת מיקסר מקציפים חלבונים עד לשלב הגבעות הרכות (לא לפחד. המשמעות היא עד שהקצף נהיה לבן ומתחילות להיווצר מעין גבעות בעיסה).
2. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהקצף יציב וקשה.
3. שמים נייר אפייה על תבנית התנור, ובעזרת שק זילוף או בעזרת כף, יוצרים מעין קעריות מרנג.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש על 100 מעלות ואופים כשעתיים, עד שהמרנג קשה ויבש.
הכנת פירות היער
1. שמים בסיר את הפירות, הלימון והסוכר, מבשלים עד לרתיחה ומורידים מהאש. מצננים קלות.
2. מוציאים את קרם השוקולד שבישלנו יום קודם מהמקרר ומקציפים אותו במיקסר עד לקבלת קרם יציב.
להרכבת המנה: מניחים מעט מהקרם על קערית מרנג, שופכים מעל את רוטב פירות יער ומגישים.
מגיש:
מקור: אסנת רוט
שתף את המתכון