הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר טחון מעורב עגל וטלה
2 בצלים קצוצים דק
1 כפית אבקת סודה לשתיה
מלח, פלפל שחור גרוס
לערבב הכל יחד ולהכין קציצות בקוטר של 6 ס"מ
פרוסות חציל מטוגנות כמספר הקציצות
4 בצלים פרוסים ומטוגנים היטב
2 כוסות טחינה גולמית של "היונה" או "קראוון"
מעורבות עם אותה כמות של מים, מיץ מלימון וחצי
מלח
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
50 גרם צנוברים קלויים
אופן ההכנה
1. מכינים את הקציצות ומניחים את העיסה לשעה בצד ולצלות אותן על גריל משומן או על
מחבת ברזל משומן.
2. מכינים בתבנית את פרוסות החצילים בתחתית, עליהן מפזרים את הבצל המטוגן, מניחים על
כל פרוסה קציצה ושופכים על הכל את הטחינה.
3. מכניסים לתנור חם מאד למשך 10 דקות.
4. מפזרים למעלה פטרוזיליה קצוצה וצנוברים קלויים.
5. מגישים מיד (לא מומלץ להגיש מחומם, ניתן להכין עד שלב התנור).
מגיש:
מקור: של טלי תדהר ממסעדת קמליה ( התמונות של TickTack1 )
שתף את המתכון