חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מאפה בצק עלים ממולא בירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מאפה בצק עלים ממולא בירקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
¾ ק"ג בצק עלים
1 חציל גדול חתוך לקוביות קטנות
150 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות
1 פארסניפ קלוף וחתוך לקוביות קטנות
200 גרם כרוב ניצנים חצויים לשניים
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק מאד
1 ס"מ זנגביל קצוץ דק מאד
150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
½ כוס שמן זית
קמח
1 חלמון טרוף עם מעט שמן
מלח גס
שומשום שחור
¾ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
מחממים מחצית מכמות השמן במחבת גדולה. מטגנים את החצילים קלות. כאשר כל השמן נספג בחציל מוסיפים את יתרת השמן, הבצל והשום. מערבבים ביחד. כאשר החציל מקבל גוון מעט צהוב מוסיפים את הפארסניפ, הדלעת והפטריות. מטגנים ביחד כחמש דקות. מוסיפים את כרוב הניצנים והזנגביל ומטגנים עד שהדלעת מתרככת מעט. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים.
מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים מחצית הבצק ומניחים עליו מחצית מהמלית. מגלגלים ומניחים בתבנית אפייה (מכוסה בנייר אפייה). חוזרים על הפעולה עם מחציתו השנייה של הבצק. מברישים את חלקה העליון של גלילת הבצק בחלמון המעורבב בשמן. מפזרים מעל שומשום שחור ומלח גס. חורצים בעזרת סכין חדה פסים אלכסוניים לאורך הרולדה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון