הוראות הכנה
מרכיבים
-לבצק:
2 כוסות קמח תופח
1 גביע שמנת חמוצה
75 גרם חמאה או מרגרינה
קורט מלח
-למלית:
2 כפות חמאה או מרגרינה
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
500 גרם פטריות טריות פרוסות או משומרות מסוננות
2 כפות חלב
2 כפות מחוקות של אבקת מרק פטריות
3 ביצים
1 גביע שמנת חמוצה
200 גרם גבינה צהובה מגוררת גס
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני ומשמנים את התבנית.
2. שמים את כל חומרי הבצק בקערה גדולה ולשים לבצק אחיד. מקררים כ-20 דקות.
3. משטחים את הבצק בתחתית התבנית ומרפדים גם את הדפנות לגובה של כ-2 ס"מ.
4. להכנת המלית, ממיסים את החמאה או המרגרינה במחבת. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שיזהיבו.
5. מוסיפים אל המחבת את הפטריות, החלב ואבקת המרק. בוחשים ומבשלים על אש נמוכה
כ-3 דקות. מתבלים במלח ופלפל שחור ובוחשים. יוצקים את תערובת הפטריות אל התבנית המרופדת בצק.
6. טורפים יחד את הביצים, השמנת החמוצה והגבינה הצהובה ויוצקים מעל לשכבת הפטריות.
7. אופים כ-50 דקות, או עד שהמלית תתייצב.
מגיש:
מקור: פשטידות/קובי בר
שתף את המתכון