הוראות הכנה
מרכיבים
20 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות שהושרו במים חמים כחצי שעה (עם הנוזלים)
150 גרם פטריות שמפיניון טריות פרוסות
250 גרם פטריות פורטבלו טריות פרוסות
1 גביע שמנת חמוצה
1 מיכל שמנת לבישול 15% שומן
100 גרם חמאה
1.5 כוסות חלב
1.25 כוסות מים
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
להגשה: מעט שבבי פרמזן
אופן ההכנה
בסיר בינוני ממיסים את החמאה. מוסיפים את פטריות השמפיניון והפורטבלו ומאדים כחמש דקות תוך ערבוב. סוחטים את פטריות הפורצ'יני ומוסיפים לסיר לעוד כשתי דקות. מוסיפים את השמנת החמוצה ומבשלים ביחד עד לצמצום הנוזלים. מוסיפים את נוזלי הפטריות המיובשות ומבשלים ביחד עד שהנוזלים מצטמצמים כדי מחציתם. מוסיפים את החלב, המים והשמנת לבישול ומבשלים יחד תוך ערבוב על סף רתיחה כרבע שעה.
מגישים חם בצלחות אישיות עם מעט שבבי פרמזן.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון