הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים מאורכים טריים וחלקים.
(מרכיבים לרוטב)
4 שני שום קצוצות דק,דק.
1 כפית זנגביל (שורש ג'ינג'ר) מגורד דק.
3 כפות רוטב סויה בהיר (סיני).
3 כפות יין לבן יבש (לבישול).
2 כפות חומץ בלסמי משובח.
מלח ופלפל (לפי הטעם)
2 כפיות מחוקות ,סוכר לבן.
1 כפית עירית קצוצה דק.(לקישוט)
1 כפית שמן סומסום.
אופן ההכנה
3 חצילים טריים מאורכים וחלקים. מקלפים וחוצים ל4 חלקים (2 לאורך 2 לרוחב) בכל רבע חציל עושים חיתוך כמעט מלא כדלקמן:
מניחים את רבע החציל על קרש החתוך וחותכים במחצית גובהו (לא עד הסוף) אחר כך חותכים מלמעלה (כמעט עד הקרש) לרצועות ברוחב כ- 1 ס"מ. (עם גמר החתוכים רבע החציל נשמר כגוש אחד מחורץ). חוזרים על החיתוכים עם שאר חלקי החצילים.
מאדים בכלי אידוי במיקרוגל (עם מעט מים בחלקו התחתון של הכלי כאשר החצילים לאידוי מונחים ברשת הפנימית של סיר האידוי ולא בתוך מים!) במשך 7 דקות לכל 4 רבעי חציל. מוציאים בזהירות מכלי האידוי ומקררים . בינתיים מכניסים עוד מחזור אידוי לשאר החצילים.
כאשר רבעי החצילים המאודים התקררו משלימים את החתוך הקודם ומקבלים אצבעות חצילים מאודות.
לערבב את מרכיבי הרוטב בכלי נפרד ויוצקים על אצבעות החציל המאודות.
להעביר לכלי אחסון בצורה עדינה כדי לשמור על צורת האצבעות.
חשוב לשים לב לקבלת תוצאות טובות!
מאכל זה רצוי להכין לפחות יום לפני ההגשה שיהיה במקרר מכוסה היטב ויספוג את הטעמים מן הרוטב.
ניתן לאחסן את העודפים במקרר עד לפחות שבוע ימים. אפשר גם להקפיא בתא ההקפאה במקרר לתקופה ארוכה ולהפשיר לפני השימוש יום קודם במקרר.
מגיש:
מקור: אורה זמיר
שתף את המתכון