חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


אצבעות חציל ברוטב פיקנטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

התארחנו אצל ידידים טובים שלנו - האשה בשלנית מעולה. brבערב צמחוני היו שפע של סלטים - אחד מהם מוגש כאן.
אצבעות חציל ברוטב פיקנטי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

התארחנו אצל ידידים טובים שלנו - האשה בשלנית מעולה. brבערב צמחוני היו שפע של סלטים - אחד מהם מוגש כאן.
הוראות הכנה
מרכיבים
3 חצילים מאורכים טריים וחלקים.
(מרכיבים לרוטב)
4 שני שום קצוצות דק,דק.
1 כפית זנגביל (שורש ג'ינג'ר) מגורד דק.
3 כפות רוטב סויה בהיר (סיני).
3 כפות יין לבן יבש (לבישול).
2 כפות חומץ בלסמי משובח.
מלח ופלפל (לפי הטעם)
2 כפיות מחוקות ,סוכר לבן.
1 כפית עירית קצוצה דק.(לקישוט)
1 כפית שמן סומסום.
אופן ההכנה
3 חצילים טריים מאורכים וחלקים. מקלפים וחוצים ל4 חלקים (2 לאורך 2 לרוחב) בכל רבע חציל עושים חיתוך כמעט מלא כדלקמן:
מניחים את רבע החציל על קרש החתוך וחותכים במחצית גובהו (לא עד הסוף) אחר כך חותכים מלמעלה (כמעט עד הקרש) לרצועות ברוחב כ- 1 ס"מ. (עם גמר החתוכים רבע החציל נשמר כגוש אחד מחורץ). חוזרים על החיתוכים עם שאר חלקי החצילים.
מאדים בכלי אידוי במיקרוגל (עם מעט מים בחלקו התחתון של הכלי כאשר החצילים לאידוי מונחים ברשת הפנימית של סיר האידוי ולא בתוך מים!) במשך 7 דקות לכל 4 רבעי חציל. מוציאים בזהירות מכלי האידוי ומקררים . בינתיים מכניסים עוד מחזור אידוי לשאר החצילים.
כאשר רבעי החצילים המאודים התקררו – משלימים את החתוך הקודם ומקבלים אצבעות חצילים מאודות.
לערבב את מרכיבי הרוטב בכלי נפרד ויוצקים על אצבעות החציל המאודות.
להעביר לכלי אחסון בצורה עדינה כדי לשמור על צורת האצבעות.
חשוב לשים לב לקבלת תוצאות טובות!
מאכל זה רצוי להכין לפחות יום לפני ההגשה – שיהיה במקרר מכוסה היטב ויספוג את הטעמים מן הרוטב.
ניתן לאחסן את העודפים במקרר עד לפחות שבוע ימים. אפשר גם להקפיא בתא ההקפאה במקרר לתקופה ארוכה ולהפשיר לפני השימוש יום קודם במקרר.
מגיש: amitsur
מקור: אורה זמיר
שתף את המתכון