הוראות הכנה
מרכיבים
1 חבילה (800 גרם) שעועית עדינה שלמה (סנפרוסט)
4 בצלים קטנים
4 שני שום
4 כפיות אבקת מרק פטריות (רק האבקה -מסוננת מן הפטריות היבשות)
מעט מלח דק
3-4 כפות שמן זית כתית
1 כפית סירופ מייפל משובח.
אופן ההכנה
לנקב מספר נקבים בשקית האפונה העדינה - לבשל עם השקית, במיקרוגל 10 -15 דקות (תלוי בעצמת המיקרוגל) עד שתתרכך.
להוציא בזהירות ולקרר במי קרח (להפסקת הבישול) . להוציא את המים ע"י סינון במסננת.
לטגן את הבצלים והשום(חתוכים דק,דק) במחבת עם שמן זית תוך ערבוב ,עד השחמה.
להוסיף את הבצל המטוגן לשעועית ולערבב. לטעום ולתקן תיבול ע"י מעט מלח דק.
לפזר אבקת מרק הפטריות (אפשר להשתמש במסננת קטנה לפזור אחיד)
לסיום להוסיף כפית סירופ מייפל ולבחוש בעדינות.
מגיש:
מקור: אורה זמיר
שתף את המתכון